Az iratok elvesztése után eladó házat találtam

Már régóta azon dolgozom az irodában, hogy végre kiköltözzek az albérletemből és új házat vehessek a feleségemmel, aki már babát vár, szóval elég sürgős a dolog. Egész este lakásokat nézegettem, így reggel alig bírtam felkelni, aztán pedig a buszon hagytam az irataimat. Mikor beértem az irodába, akkor vettem csak észre, hogy már késő. Nagyon kétségbeestem. Futottam a főnökhöz, hogy bejelentsem, nekem végem.

  • Jenő! Nem vagy mostanában túl szerencsés! Talán széthajszoltad magad?
  • Igen, sajnos így van.
  • Tudod mit, akkor menj és keresd meg az irataid! Ha nincs meg, tiltsd le a bankkártyád! Aztán pedig irány haza és pihend ki magad. Holnap pedig dupla erő bedobással várlak!
  • Köszönöm, Gáspár. Igazán nagylelkű!
  • Nem vagyok én nagylelkű fiam, csak egyszerűen rossz nézni téged…

Miután a főnök elengedett, kerestem az irataimat, és végül szeremcsémre valaki leadta a bkk-nál. Micsoda mázli! És még a pénzem is megvolt! Nem hiányzott egy cent se. Aztán hazamentem aludni úgy, ahogy a főni parancsolta. Majd délután megint elkezdtem lakásokat nézegetni. Az egyik haverom, Géza átküldött egy oldalt, aminek nextapro.hu volt a neve. Rengeteg eladó ház ajánlat volt, és lehetett szűrni a találatokat kategória, település és ár szerint. Sem a böngészéshez, sem a hirdetés feladáshoz nem kellett regisztrálni. Így tényleg sokkal egyszerűbb volt keresgélni.

Végül találtam is egy hirdetést, ami megtetszett. Persze közben utánaolvastam, hogy ezen a weboldalon van csaló szűrő rendszer is, de azért ajánlják, hogy a biztonságos vásárlás érdekében legyünk óvatosak. Például kérjünk még képet a hirdetőtől, és ne osszunk meg túlságosan személyes adatokat. Inkább személyesen találkozzunk az illetővel, és ne utaljunk előre pénzt. Igaz annál a háznál, amit találtam volt foglaló díj, azonban nem kellett azt előre fizetni, hanem meg lehetett előtte nézni a házat, szerződést írni és utána kellett csak befizetni a foglalót.

Azonnal írtam is üzenetet a hirdetőnek, aki másnap felhívott. Kedves és udvarias hangja volt, és megbeszéltünk egy időpontot amikor megnézhetjük a házat.

A feleségem már nagyon izgatott volt, és már a jövőhéten mentünk házat nézni. Nagyon tetszett neki az ingatlan és nekem is. Szép tágas, nagy kerttel és a fürdőkád… nos ilyen az albérletbe nem volt. Mondtuk, hogy nekünk nagyon tetszik és szeretnénk mihamarabb megvenni, mivel a feleségem várandós. A hirdető megértőnek bizonyult, elmondta, hogy elkészíti a szerződést, jövő héten átküldi, utána pedig már amint fizetünk, költözhetünk.

A lakásvásárlás így igazán gördülékenyen ment, és nem sokkal ezután már be is költöztünk. Azóta nagyon boldog az életünk és jól érezzük magunkat az új szép nagy otthonunkba.