Eldöntöttem: márpedig padlófűtésünk lesz!

A feleségem, habár elsőre talán nem látszik rajta, nagyon erős nő. Meséltem már, hogy az autóját is magának vette. Amit egyszer eltervez, azt bizony keresztül is viszi. És amit egyszer nem tervez, azt szinte lehetetlen rajta keresztülvinni. De én most a sarkamra álltam, és azt mondtam: márpedig nekünk padlófűtésünk lesz!

Nagyon régóta szeretnék padlófűtést. Egyszerűen elegem van abból, hogy a radiátor körül meleg van, a szoba többi pontján meg majd meg lehet fagyni. Ha a gyerekek jönnek látogatóba, mindig aggódunk, hogy felfáznak a hideg kövön, ráadásul egyszer-kétszer már az is előfordult, hogy a fűtésrendszerünk meghibásodott és napokra fűtés nélkül maradtunk.

A feleségem viszont hallani sem szeretne a dologról. Még az interneten olvasható pozitív padlófűtés vélemények sem tudták igazán meggyőzni, tarthatatlan, pedig minden félelmét ezer éve megcáfolták már. Szerinte a padlófűtés drága, úri mulatság, meg egyébként is felesleges… Nekem viszont egészen már érveim vannak. Mellette.

 

A padlófűtés gazdaságos

A padlófűtés nem a szoba levegőjét melegíti fel, hanem közvetlenül bennünket, akik a környezetében járunk. Ez jó hatással van a hőérzetünkre, ráadásul energia hatékony is. Ha az ember mondjuk elektromos padlófűtésre vált és még egy napelem-rendszert is beépít, akkor szinte nullára ki lehet hozni a fűtési számlát.

A padlófűtés szép

Szerintem a padlófűtés lényegesen esztétikusabb, mint bármelyik másik fűtési forma. Nem hiszem, hogy egyszer valaha valóban a kandalló előtt fogunk üldögélni, cserében a koncvektor, a fűtőtest, a kályha mind-mind csak teret vesznek el a szobából, meghatározzák, hogy hová tehetjük a bútorainkat. A padlófűtés beszerelésével ilyen gond nincs. Végre rendes helyre tolhatnám az ágyat, nem a fejemet melegítené az az átkozott radiátor!

Egészségesebb is

Szerintem. Mivel a padlófűtés nem keringeti a levegőt, ezért nem száll és kavarog a por a szobában. Emiatt szerintem sokkal könnyebb takarítani, jóval egyszerűbb egy tiszta, kellemes környezetet kialakítani. És nem másznak többé pókok a csövön…

Elhatároztam, hogy most az egyszer nem engedek a negyvennyolcból, és végre nekem lesz igazam, a házunkba igenis padlófűtést fogunk beépíttetni. Persze így költségesebb, mintha már eleve ezt a megoldást választottuk volna, de szerencsére még így sem annyira bonyolult a dolog.

Fel kell szedni a jelenlegi burkolatot és átalakítani a mostani fűtésrendszert. Az elektromos padlófűtést akár már a szerelőbetonra is le lehet rakni, burkolás, glettelés, tisztasági festés és készen is vagyunk!

Találtam egy céget, akik egészen kedvező áron vállalja a beszerelést, és ráadásul arra is figyelnek, hogy a burkolónak is tanácsot adjanak, hogy hibátlan legyen a kivitelezés. A feleségem most persze dühöng és hajthatatlan, de szerintem nemsokára ő is belátja, hogy most az egyszer nekem volt igazam.

Hamarosan pedig, remélem, elégedett padlófűtés tulajdonosként számolhatok majd be az élményeimről.