A férjem köhögésére ACC 600-at vettem a patikában

A múlt hetem nem alakult valami fényesen. Az egyik este, mikor hazaértem a munkából, akkor a fiam azzal állt elém, hogy nem találja a pénztárcáját. Ez nem feltétlen azért volt probléma, mert sok pénz volt benne, mert nem, hanem az volt a probléma, hogy abban volt az összes irata. Személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, adókártya és a többi és a többi.

Felforgattuk az egész lakást, hogy a nyomára bukkanjunk, de hiába kereste három napon át az egész család az elveszett pénztárcát, egyszerűen sehol sem volt. Mintha a föld nyelte volna el. Persze az is megfordult a fejünkben, hogy lehet, hogy nem is itthon van valahol, hanem esetleg máshol hagyta el. Bárhogy volt is, tudtuk, hogy igazolványok nélkül nem maradhat a gyerek, kénytelenek leszünk elmenni az okmányirodába és mindenből újat csináltatni.

Sikerült összeegyeztetnünk, hogy melyik délután lenne alkalmas neki is és nekem is arra, hogy beüljünk az okmányirodába és kivárjuk a sort. Előre aggódtam, hiszen így, hogy ennyi mindent pótolni kell, az több időt vesz igénybe, mint mikor az ember csak egy dolgot csináltat. Hiába, ha sok idő, ha nem, muszáj volt ezen túlesnünk, hiszen minél hamarabb pótolni szerettük volna a hiányzó iratokat.

Miközben a fiammal, Misivel az okmányirodában ültünk, és vártuk, hogy a mi sorszámunk jelenjen meg a kijelzőm, a férjem írt nekem üzenetet. Az írta, hogy reggel óta nagyon köhög, hurutosan, és legyek szíves hozni neki valamit a patikából, hogy minél hamarabb elmúljon a köhögése. Elkezdtem megtervezni, hogy lesz-e időm még zárás előtt beugrani a patikába, de aztán eszembe jutott, hogy van még otthon egy bontatlan doboz ACC 600 pezsgőtabletta.

Ahelyett, hogy írtam volna egy válasz SMS-t neki erről, inkább kimentem az épület elé és felhívtam Csabit telefonon, hogy elmagyarázzam neki, hogy hol találja meg az ACC-t és mit kezdjen vele. Szerencsére a férjem nem az a tipikus férfi, aki semmit nem tud megtalálni otthon, hanem azért viszonylag jól feltalálja magát, így az említett dobozt is hamar megtalálta.

Mire hazaértünk, Csabi már megitta az ACC-t, Misinek pedig mindenből volt már ideiglenes igazolványa. Az ígérték, hogy nagyjából egy hétbe fog telni, mire a végleges igazolványok elkészülnek.

És tudjátok mi történt tegnap este? Arrébb kellett húznunk Misi ágyát mert az egyik füzete, ha jól emlékszem, éppen a matematika, beesett az ágy és a fal közé. Amikor pedig arrébb húztuk az ágyát mit találtunk? Bizony Misi elveszettnek hitt pénztárcáját! Kár, hogy a keresés során oda nem néztünk be, hiszen akkor nem kellett volna mindent újracsináltatni. Sebaj, szerencsére olyan sokat nem kellett várakoznunk az okmányirodában, ráadásul közben Misivel jókat beszélgettünk.

Csabi köhögése pedig olyan gyorsan elmúlt, amilyen gyorsan jött, hála az ACC 600 pezsgőtablettának.