Iratrendezés a megfelelő polcrendszer segítségével

Amikor befejeztem könyvelői tanulmányaimat nem gondoltam, hogy egyszer saját könyvelői irodát is nyitok. Úgy kezdtem, mint minden egyes újonc, egy cégnél, ahol egy szigorú főnököt kaptam, sokat túlóráztam, és lényegében engem ugráltattak minden apró-cseprő dologért, és mindezt egy kis elismerésért, amit persze soha nem kaptam meg.

Pár évvel később váltottam munkahelyet, és ugyan a főnököm kedvesebb volt, azonban munkatársaimmal nem igazán jöttem ki. Ők már több éve ott dolgoztak a cégnél, így megint csak újonc lettem a csapatban. Nem igazán nyitottak felém, így ebédidőben magam ültem az asztalnál, míg a többiek nagyokat nevettek a másiknál. Tudom, ez nem a világ vége, azonban a kiközösítés és magány meg tudja keseríteni az ember életét. Ennél a munkahelyemnél sajnos nem bírtam tovább húzni egy évnél, amikor is úgy döntöttem, hogy kockáztatok és saját könyvelői irodát nyitok az eddig félretett pénzemből.

Nehéz volt megtalálni a megfelelő helyszínt, ugyanis pénzemmel nagyon takarékoskodnom kellett, hiszen nem volt végtelen a kassza, azonban nagyobb helyiségre volt szükség, a jó munka és rendezhetőség miatt.

Amikor ezt megtaláltam, maga a berendezés volt a következő pont. Figyelembe kellett vennem, hogy sok irattal fogunk dolgozni, és rendmániás lévén, nem tűrném a rendezetlen terepet. Ahogy irattartó szekrények után keresgéltem, rájöttem, hogy ezekre semmiképpen sem lesz pénzem, akárhogyan spórolom ki más dolgokból azt. Ismerősöm azonban ajánlott egy weboldalt, ahol több fajta polcrendszer is megtalálható, biztosan találok saját magam számára is megfelelőt, és az ára is lényegesen mérsékeltebb, mint az irattartó szekrényeknél.

Nem volt mit veszítenem, így felkerestem a weboldalt, ahol utánanéztem a polcrendszereknek. Ahogy nézegettem a különféle polcokat, próbáltam elképzelni, hogy azok hogyan mutatnának az irodánkban. Színes mappákkal kombinálva, amik a különféle irattípusokat jelölnék, egészen megnyerő látvány lenne.

A leírásban szerepelt, hogy könnyen összerakható szerkezete van, így nem jelentene gondot, ha édesapám és bátyám segítene összerakásában, nem kellene külön pénzt költenem, egy profi szerelő munkájára.

A másik pozitívum pedig, hogy igen strapabírónak tűnnek – és egy nemzetközileg elismert teszt is azt bizonyítja, hogy azok – ami számomra nagyon fontos, ugyanis az iratoknak, a papírnak súlya van, amit az évek során tartaniuk kell majd.

Úgy éreztem, nem kell tovább gondolkodnom, a polcrendszer teljesen megfelelő irat rendszerező segédeszköz lesz.

polcrendszer

Miután megrendeltem, a gyors kiszállítás után, családom segítségével összeszereltük, felpakoltuk a még üres mappákat. A többi bútorzatot is beszereztem, majd elrendeztem, így az irodám készen állt a kezdésre. A következő pont az álláshirdetés feladása volt, amire sok jelentkező is akadt, viszont egyelőre csak három szabad hely volt az irodában mellettem, amit remélem, a későbbiekben bővíthetek. Az új alkalmazottjaimnak nagyon tettszett a polcrendszer és a színes mappás megoldás. Vizuális típus lévén sokat segít az iratok megtalálásában, és ezzel a többiek is hasonlóan voltak.

Teljesen meg voltam elégedve a berendezéssel, a beosztottakkal és éreztem, nem hibáztam azzal, hogy saját céget alapítottam.