Még jó, hogy megőrzik a régi dokumentumokat

Mindig gondosan vigyáztam minden papírunkra, nehogy elkeveredjenek. Se a miénk, se pedig a gyerekeké. Bizonyítványok, anyakönyvi papírok, minden olyan ami fontos lehet, egy helyen legyen, mert az a biztos.portfolio-402179_1280

Most valahogyan mégis sikerült elkevernek valahová a költözés során a párom targoncás végzettségét igazoló dokumentumot.

Nemrég költöztünk egy nagyobb lakásba. Hét számos dobozunk, és zsákunk volt. Egy nagy teherautót megpakoltunk a dolgainkkal. Hogy könnyebben menjen majd a szelektálás, mindenre ráírtam, hogy melyik dobozban mi van, így amikor pakolták le a dobozokat a fiúk, mindet a helyére tudtak már vinni. Volt konyha feliratos doboz, de fürdő, dolgozó, gyerek szoba, minden féle.

Mégis, mikor bekérte a munkahelye ezt a papírt, nem tudtam neki odaadni, valahogyan nem került még elő sehonnan. Sokat gondolkodtam, hogy mit is csináljunk, felhívtam már a céget is, akiken keresztül végezte a tanfolyamot. Végül ők tudtak segíteni nekem, hogy kit kell keresne, egy országos adatbázist, akiknek megvan a papír, és el tudják küldeni nekünk a másolatot. Még szerencse, hogy vannak ilyen nagy irat gyűjtő helyek, mert most nem is tudom, hogy mi lett volna ő nélkülük, mert nem tudtuk volna igazolni, hogy elvégezte sikeresen a tanfolyamot, és hogy neki erről már van végzettsége.