A TB kártyám sokadik alkalommal került elő fog implantátum beültetés alkalmával

Az iratok tipikusan azok a dolgok, amik könnyen eltűnnek. Van, aki azért hagyja el, mert trehány és mindent szanaszét hagy, egyszerűen nem képes vigyázni a dolgaira, van, aki csak szimplán feledékeny. Biztos sokunkkal előfordult már, hogy váltig állítottuk, hogy azt a fránya papírt bizony mi az asztalra tettük, akkor hát miért nincs ott. Ilyenkor persze mindenkit hibáztatunk, csak magunkat nem. Aztán nyilván kiderül, hogy teljesen rosszul emlékeztünk. Nálam sajnos mindkettő verzió igaz, a trehányság párosul a feledékenységgel, én mondom ez nem jó párosítás. Nem tudom hányszor sikerült mar az irataimat elhagyni, majd újra csináltattam, végül az egyik sport táskámban találtam meg őket.

Így történt legutóbb is, mikor épp a fogorvoshoz indultam volna. Gondoltam magammal viszem a Tb kártyámat, hátha szükség lesz rá. Gondolom, kitaláljátok, hogy nem találtam. Igazából nem kerítettem nagy feneket a dolognak, mert már többször jártam ott az utóbbi időben, így benne voltam a rendszerben, mert úgy döntöttem, hogy rendbe teszem végre a fogaimat, amit eddig halogattam anyagi okok miatt. Az egyik fő projekt a fogaimmal kapcsolatosan a fog implantátum beültetés volt, mivel volt egy fogam, amitől sajnos végérvényesen meg kellett válnom és persze nem akartam, hogy egy lyuk tátongjon a számban, leginkább esztétikai okok miatt, ugyanis mosolygásnál elég látható helyen van. A fogászatot, ahova járok egy ismerősöm ajánlotta, aki ódákat zengett a helyről, mennyire profik és kedvesek, elérhető árban is dolgoznak, na meg ami nagyon fontos, hogy tartós is a végeredmény. Így döntöttem mellettük, amit nem bántam meg azóta sem. A fog hiány problémájának megoldására, mint már említettem a fog implantátum beültetés mellett döntöttünk az orvosommal. Ez egy hosszabb folyamat, melynek első lépéseként egy műgyökér kerül beépítésre olyan anyagból, ami nem okoz allergiás reakciót a testben. Többféle csavar és felépítmény is használható a kezelése során, ez nyilván a kezelési terv elkészítésekor dől el, melyik számunkra a legmegfelelőbb, de a döntést erősen befolyásolja a pénztárcánk is. A kezelés elkezdése előtt természetesen ráfér a fogakra egy alapos fogászati tisztítás, amire amúgy is szüksége lenne a fogaknak, legalább évente, különös tekintettel a fogkő eltávolítására. Én rengeteg kérdéssel érkeztem a fogorvoshoz, amikre maradéktalanul megkaptam minden választ, türelemmel felelt minden keresztkérdésemre.

Persze mondanom sem kell, hogy a Tb kártyám előkerült ismét, mint kiderült, pont a fogorvosnál hagytam a legutóbbi alkalommal.